Back to all press releases

October 18, 2017

Voor het eerst op het World Design Event: de Embassy of Health

Summary

Tijdens het allereerste World Design Event, van 21 tot 29 oktober tijdens de Dutch Design Week, transformeert het Innovation Powerhouse in Eindhoven tot de Embassy of Health en zal het voor het eerst toegankelijk zijn voor publiek. Naast de nieuwe studio van ontwerpbureau VanBerlo vind je hier design in het teken van de gezondheidszorg van de toekomst, op de expo ‘Chronic Health - Designing a Healthy Future’. Het bijbehorende vooruitstrevende programma biedt (inter)nationale sprekers, workshops en meetings.

De Embassy of Health brengt design en gezondheidszorg bij elkaar en beslaat verschillende gebieden: van 'open' design tot 'gesloten' innovatie, van individuele tot gedeelde zorgtoepassingen en van specialistische medische technologie tot creatieve prototypes.

Expo Chronic Health - Designing a Healthy Future

“Gezondheid staat hoog op ieders wensenlijst. Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen mensen ziekte en gezondheid tegenwoordig steeds meer zelf managen. Technologie alleen is echter niet voldoende. De Embassy of Health laat zien wat er mogelijk is als design en zorg samenkomen. Gaan mensen leven volgens principes uit de zogenaamde 'Blue Zones' om zo honderd of zelfs nog ouder te worden? Is het mogelijk om angst voor behandelingen te overwinnen met virtual-realitytechnologie?"

- Sabine Wildevuur, Creative Care Lab - Waag Society.

Te zien op de expo zijn onder meer de Outrospectre (Frank Kolkman), LifeSaver (VanBerlo), High-Risk Pregnancy Toolkit (Philips), IV-Walk (Alissa Raas), DYI toolkit for Dementia (Waag Society) en Doll Houses (Peter Masselink). De expo wordt gecureerd door Waag Society.

Projecten van VanBerlo in de schijnwerpers

“De vergrijzing, de hogere levensverwachting en het toenemende aantal mensen met chronische aandoeningen zorgen samen voor een steeds zwaardere belasting van de zorg", vertelt Thomas Paulen, CEO van VanBerlo. “In combinatie met de stijgende zorgkosten ontstaat er behoefte aan nieuwe behandelmodellen. Technologie biedt mogelijkheden voor innovatieve oplossingen binnen de zorgsector. Vaak worden behandelingen echter gecompliceerder door technologie. Dat vraagt om nieuwe manieren om zelfmanagement van chronische aandoeningen mogelijk te maken en patiënten meer zelfbeschikking te bieden met behulp van design. Bij VanBerlo geloven we dat onze holistische benadering en gebruikersgericht design het verschil kunnen maken dat nodig is om doeltreffende oplossingen te ontwikkelen die daadwerkelijk waarde toevoegen."

LifeSaver is een nieuw concept voor slimme en intuïtieve begeleiding bij reanimatie: het perfecte voorbeeld van de gebruiker die het heft in eigen handen neemt met behulp van design. Naast LifeSaver zijn er nog meer projecten van VanBerlo te zien tijdens het WDE. Bezoekers kunnen ook de Novo Reflex in het echt bewonderen, en kennismaken met het project Design Thinking in Healthcare. De Novo Reflex helpt patiënten met diabetes type 1 bij het zelfmanagement van hun chronische aandoening. En het toepassen van designdenken in de zorg leidt tot nieuwe perspectieven.

De High-Risk Pregnancy Toolkit van Philips

Philips is een aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de levens van mensen aan de hand van zinvolle innovatie binnen het gehele gezondheidscontinuüm: van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. De toolkit voor risicovolle zwangerschappen is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen de Philips Foundation, het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) en Philips Design. De toolkit is bedoeld om risicovolle zwangerschappen in kwetsbare gemeenschappen in een vroeg stadium vast te stellen om de vrouwen door te kunnen verwijzen naar de juiste medische voorzieningen.

“Het zorgtechnologielandschap verandert fundamenteel. De toenemende druk op zorgsystemen en het feit dat mensen steeds meer bezig zijn met hun eigen gezondheid leiden tot nieuwe manieren van denken met betrekking tot de gezondheidszorg", aldus Paul Gardien, directeur van Philips Design Innovation & Consulting. “Bij Philips kijken we verder dan technologie. We kijken naar de ervaringen van consumenten, patiënten, zorgverleners en mantelzorgers. Deze benadering stelt ons in staat om ons doel - het verbeteren van de levens van 3 miljard mensen per jaar - tegen 2025 te verwezenlijken."

U CREATE Centre of Expertise presenteert 7 Future Health Design-talenten

Tijdens de expo Chronic Health presenteert U CREATE Centre of Expertise 7 Future Health Design-talenten. Hun designshows tonen de gezondheidszorg van de toekomst, vanuit het perspectief van de eindgebruiker. De designers houden zich dagelijks bezig met het ontwerpen van producten en diensten, met en voor eindgebruikers. Door gebruikers te betrekken bij de ontwikkeling van hun toekomstige zorgproducten krijgen die steeds meer het stuur in handen.

Op de expo zijn onder meer de volgende producten te zien voor een gezonde, evenwichtige, gelukkige en waardige toekomst: de ADS Mirror van Gerjanne van Gink (HKU), Numinous van Stefanie Bonte (HKU), Hugsy van Sylvie Claes (Design Academy), Chocobombes van Naomie Jansen (Design Academy), Apart from the Norm van Cox Janssens (Design Academy), Movemat & Steps van Jan van der Zijden en Xander van den Arend (Hogeschool Utrecht) en IV-Walk van Alissa Rees (Design Academy).

Veiligere bevallingen in het Máxima Medisch Centrum

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven biedt perinatale zorg. Om deze zorg nog verder te verbeteren werkt het MMC op zijn Health Innovation Campus samen met verschillende partners aan nieuwe technologieën. Bijvoorbeeld samen met Medsim aan een geboortesimulator om medisch personeel op te leiden, of met Nemo Healthcare aan het verbeteren van de foetale bewaking tijdens de zwangerschap en bevalling. Het doel hiervan is om bevallingen veiliger te maken voor moeder en kind. Tijdens de tentoonstelling kunt u kennismaken met Victoria, de meest levensechte geboortesimulator ter wereld, met anatomisch kloppende verhoudingen. Zij laat zien hoe we het bevallingsproces in een veilige omgeving kunnen verbeteren.

Achter het World Design Event

Eindhoven is de thuisbasis van de Dutch Design Week (DDW), het toonaangevende designevent van Noord-Europa, dat in 2016 295.000 bezoekers trok. Internationaal gezien bekleedt de DDW een unieke positie. Het gaat meer om wat de toekomst kan brengen dan om het huidige aanbod: de DDW kijkt naar de toekomst en de manieren waarop ontwerpers die toekomst onderzoeken en vormgeven.

Met dit eerste World Design Event (WDE) is een nieuwe stap gezet richting de internationalisering van het platform. Nederland staat niet los van de rest van de wereld, overal spelen vergelijkbare problemen. Er zijn volop redenen om samen te werken, expertise te delen en te leren van gelijkgestemde creatieve denkers en doeners uit andere delen van de wereld. Het WDE nodigt ontwerpers wereldwijd uit om langs te komen en samen de toekomst vorm te geven. De vraag is niet alleen wat voor toekomst we willen en hoe die moet worden ontworpen, maar ook hoe we daar komen. De toekomst begint in de wereld van vandaag.

Volledige programma van de Embassy of Health

Alle partners van de Embassy of Health zijn betrokken bij de organisatie van de expo en een gevarieerd programma aan lezingen en meetings. Een overzicht is te vinden op: www.worlddesignevent.org/embassies/embassy-of-heal...

Partners van de Embassy of Health: VanBerlo, Waag Society, Philips, Máxima Medisch Centrum, U Create
--- EINDE PERSBERICHT ---
Over VanBerlo

Ontwerpbureau VanBerlo is creatief en strategisch partner van internationale spelers en ambitieuze start-ups, van succesvolle merken tot organisaties die op kleinere schaal het verschil willen maken. Ga voor meer informatie naar www.vanberlo.nl.

Over Koninklijke Philips

Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, patiëntbewaking, medische IT-toepassingen, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. De divisie gezondheidstechnologie van Philips genereerde in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro en telt circa 71.000 medewerkers. De producten en diensten worden in meer dan 100 landen aangeboden. Meer nieuws over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.

Over Waag Society

Waag Society - institute for art, science and technology - is een pionier op het gebied van digitale media. In de afgelopen 25 jaar heeft de stichting zich ontwikkeld tot een instituut van internationale statuur, een platform voor artistiek onderzoek, een katalysator van experimenten en evenementen, en een broedplaats voor culturele en sociale innovatie. Het Creative Care Lab ontwikkelt technologie voor innovatie in de zorg. Lees meer op: http://waag.org/en/about-us

Over U CREATE, Centre of Expertise Future Health Design

U CREATE Centre of Expertise Future Health Design koppelt kennis en methoden uit de creatieve industrie aan de vraag naar verandering en vernieuwing op het gebied van zorg en welzijn. Door innovatie te versnellen, kennis te ontwikkelen en talent te stimuleren ondersteunen we professionals uit de zorg en de creatieve sector bij het werken aan nieuwe of verbeterde producten, diensten en ervaringen. Altijd ontwikkeld vanuit het perspectief van de eindgebruiker: de patiënt, klant, burger, persoon. Op regionaal niveau maken we verbinding via de City Deal Health Hub Utrecht, op regionaal niveau in samenwerking met de topsectoren Creatieve Industrie (CI) en Life Sciences & Health (LSH). Op internationaal niveau werken we aan de exportwaarde van toegepaste creativiteit, onder de naam Dutch Health Design. Ga voor meer informatie over U CREATE naar www.ucreate-weconnect.nl/visie

Over het Máxima Medisch Centrum

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) is het grootste medische centrum in de regio zuidoost-Brabant. Het centrum bedient zowel de lokale als de internationale gemeenschap, vanaf twee verschillende locaties. Het Vrouw Moeder Kind-Centrum van het MMC biedt geïntegreerde gezinsgerichte zorg en is daarmee uniek in Europa. Het MMC werkt samen met de universiteit van Eindhoven voor het ontwikkelen van medische technologie, en kent samenwerkingsverbanden met de universiteiten van Maastricht en Nijmegen voor het opleiden van hun specialisten. Het MMC maakt deel uit van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Meer informatie: www.mmc.nl

Like to learn more about this press release?

Get in touch with Marlon

+31 (0) 40 29 29 090