Back to all press releases

April 12, 2018

Vier Red Dot Awards voor designbureau VanBerlo

Summary

Deze week zijn de winnaars bekendgemaakt van de Red Dot Award: Product Design 2018. Met ontwerpen voor ATAG, Bosch en Vicon sleepte designbureau VanBerlo vier van deze prestigieuze onderscheidingen in de wacht. De prijzen worden officieel uitgereikt tijdens het Red Dot Gala in het Aalto-Theater op 9 juli in het Aalto muziektheater in Essen, Duitsland.

De Red Dot Award geldt als een van de grootste en meest vooraanstaande ontwerpwedstrijden ter wereld. Een jury van 39 internationale experts beoordeelde dit jaar 6.300 inzendingen uit 59 landen. De winnende ontwerpen zijn het hele jaar te zien in het Red Dot Design Museum en worden gepresenteerd in het Red Dot-jaarboek.

ATAG MAGNA koffiemachine

De koffiemachine die VanBerlo ontwikkelde in samenwerking met ATAG, maakt deel uit van de MAGNA-lijn. Gebruiksgemak gaat hand in hand met een bijzondere aandacht voor materiaal, een elegant design en hoogwaardige detaillering. Eigenschappen die kenmerkend zijn voor deze prijswinnende lijn van inbouwapparatuur voor het hogere marktsegment.

Bosch DICENTIS Interpreter Desk

Met DICENTIS brengt Bosch een apparaat op de markt dat de taal van een tolk spreekt. Het ontwerpteam heeft vertaalexperts en technici wereldwijd geobserveerd en geïnterviewd. De bevindingen zijn verwerkt in het interface- en productontwerp. Het resultaat? Een user experience, ontworpen door VanBerlo, die voldoet aan de wensen en eisen van gebruikers en de markt. De user interface is door haar intuïtieve bediening zo ingericht dat de tolken zich volledig op hun werk kunnen concentreren. De installatie en configuratie van het systeem is snel en eenvoudig. Het ergonomische ontwerp is getest en biedt optimale controle.

Bosch PRAESENSA Call Station

Als UX-partner van Bosch, tekende VanBerlo voor het ontwerp van het PRAESENSA Public Address en Voice Alarmsysteem, een modulair systeem dat gebruikt wordt voor het regelen van geluid, bedrijfsoproepen en evacuaties in diverse gebouwen. De intuïtieve interface van het oproepstation biedt een geoptimaliseerde gebruikerservaring door een effectieve combinatie van een touchscreen en selectieknoppen. Duidelijke voortgangsaanwijzingen en statusfeedback zorgen voor comfort en gebruiksgemak voor operators.

Vicon schijvenmaaier (Kverneland Group)

Geen veld is hetzelfde. Door de gesleepte QuattroLink ophanging, geïnspireerd door Formule 1-autotechnologie, volgt de schijvenmaaier vloeiend oneffenheden die hij onderweg tegenkomt. Om de breedte voor transport en opslag te beperken zijn de slim ontworpen maaiers verticaal opklapbaar. Montage- en aandrijfmechanismen zijn elegant verborgen, wat resulteert in een strak design dat uitsteekt boven het maaiveld. VanBerlo tekende voor het ontwerp.

Like to learn more about this press release?

Get in touch with Marlon

+31 (0) 40 29 29 090